© 2010-2018 Askunge Thorsén Förlag AB ■ Mjölnarvägen 16, 131 31 Nacka ■ tel. +46 8 30 95 75 ■ +46 73 951 13 93 ■ askunge@askunge.se

Tips och inspiration


december 2015

Julkalender med matteproblem

I år finns alla problem på bloggen!november 2015

Träna
uppställningar

Här kommer ett tips på en sida som innehåller nedladdningsbara pdf.er inom olika områden i matte. Det är på engelska, men många av arbetsbladen fungerar givetvis ändå, eftersom det inte finns någon text.

Söker du efter ett svenskt material med långsam progression, hittar du det här!
oktober 2015

Gör ett bokmärke!

Att göra egna bokmärken med hjälp av pappersvikning (origami) har blivit mycket poppis. Det finns många varianter. Här finns ett tips på en mycket enkel variant. Den kan förstås dekoreras på olika sätt! Om du söker på nätet får du förslag på många andra liknande vikningar.

Denna vikning finner du här!
september 2015

Tabeller och diagram

Nu bjuder vi på en sida ur boken Tabeller och diagram. Det är en av häftena som hör till serien Framsteg i matematiken.

Vi har precis kommit ut med tre nya häften, Problemlösning, De fyra räknesätten och så Tabeller och diagram.

Hämta sidan Framsteg Tabeller s 20.pdf.
augusti 2015

Programmering

Programmering är ett pedagogiskt verktyg för att lösa problem, arbeta strukturerat och hitta kreativa lösningar. Det handlar också om att hitta mönster och generalisera, två andra viktiga bitar inom matematiken. Snart finns boken Starta med programmering i lager. Det finns mer tips att hämta på nätet.

En bra sida är Code.juli 2015

Tema Tal A

Ett av våra nya material heter tema Tal A. Här kommer en sida som innehåller ett spel. Träna på att räkna från 20 till 0!

Hämta som pdf

Tema tal A s 13.pdf!

juni 2015

Fler länktips

Det finns många som bygger upp bra och pedagogiska sidor på nätet. En sidan som innehåller mycket är denna. Det är Sofie Olsson på Hjärups skola som delar med sig av sina mattetips.


maj 2015

Jobba med bokstäver

Nu har ju vår bok om Lärplatta ocgh språket precis kommit ut. Därför får det bli en länk till Förskoleburkens tips om hur du/ni kan arbeta med just bokstäver på olika sätt.april 2015

Lös ett problem i veckan


Här får du en av sidorna i den senaste boken Lös ett problem i veckan - nivå 3. Boken innehåller 32 olika problem, ett för varje vecka under läsåret. Eleverna löser problemen enskilt eller i par, ni diskuterar olika lösningar och därefter får eleverna själva försöka hitta på ett eget liknande problem.

Lös ett problem s 8.pdfmars 2015

Läs in - räkna ut

Kopieringsmaterial kan man ju aldrig få för mycket av. Nu kommer vår serie Läs in - Räkna ut också som kopieringsmaterial. Det är extra uppgifter som är kluriga och där du behöver fundera lite extra. Du tränar helt enkelt det logiska tänkandet. Passar många åldergrupper, allt beroende på vad man har gjort förut. Hämta sidan Läs in-räkna ut Extra s 20.pdffebruari 2015

Webbtips

Det kommer ju upp fler och fler sidor på nätet, där man kan testa sina kunskaper inom olika områden. Här får du en länk till en sida där du kan träna på att arbeta med olika områden inom matematiken.januari 2015

Klurigt

I år kommer två nya kopieringsmaterial där eleverna får använda sitt kreativa tänkande. Det här är ett exempel ur Roligt och Klurigt Huvudbry.

Här hämtar du denna sida!

 


TIPS OCH INSPIRATIONHär får du gratis material att använda i din klass och en hel del tips till undervisningen.

 

Arkiv 2010Arkiv_Tips_2010.html

Arkiv 2011Arkiv_Tips_2011.html

Arkiv 2012Arkiv_Tips_2012.html

Arkiv 2013Arkiv_Tips_2013.html

Arkiv 2014Arkiv_Tips_2014.html